logo_1341862067.jpg_200x208

Első bejegyzéseimet az említett szervezet kapcsán írom, mivel kicsivel több mint egy hete érkeztem meg egy óriásrendezvényükről. Úgy érzem, hogy minél több emberrel meg kell osztanom az élményeimet és tapasztalataimat. Óriási feltöltődés volt, erőt, energiát és új ötleteket adott ahhoz, hog merre kellene továbblépnünk nekünk kézműveseknek. 

Nézzétek el nekem, jogy egyenlőre még kezdetlegesek a bejegyzések. Most tanulom a blog kezelését. Remélem, hogy rájövök, hogyan tudok Nektek sok képet feltölteni.... Várom gyakorlott bloggerek segítségét! :)

Itt láthatjátok a szervezet honlapjának címét:

http://www.iov-world.com/

Az IOV nemzetközi szervezet célja a népművészet és a népi kultúra minden formájának védelme, megőrzése a kulturális sokféleség tiszteletén keresztül. E szervezet két évente várja a világ minden országából azokat a fiatalokat, akik népművészettel kapcsolatos tevékenységet végeznek. Idén Svédországban június 24-30.-ig tartották ezt a világkongresszust.Az első 2008-ban Amerikában volt, majd 2010-ben Kínában.

Magyarországot Vajda László kováccsal képviseltem. Közel kilencven résztvevő jött el Tjörnbe 44 országból. Voltak köztünk néptáncosok, kézművesek, néprajzosok, kulturális programok szervezői és menedzserek.

Nagyon csodálkozom rajta, hogy ennyire nem tudunk Magyarországon a kézművesek körében erről az egyesülésről. Nagyon fontos lenne kihasználni a lehetőségeket, amelyeket nyújtani tud nekünk. Ezekről a későbbiekben írok Nektek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nepiiparmuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr434638747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása